GOOGLE SEARCH


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

κι ομως ....

* Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!
* Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.
* Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.
* Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)
* H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.
* "Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.
* Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.
* Κάθε αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 112.869 δρχ. το χρόνο για φαγητό από Fast Food . Το αντίστοιχο έξοδο ενός Ιταλού είναι μόλις 2.583 δρχ.
* Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας .
* Κάθε χρόνο, εκδηλώνονται περισσότερες από 55.000 σεισμικές δονήσεις παγκοσμίως, έντασης 3+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μόλις 1 σεισμός ξεπερνά τους 8 βαθμούς.
* Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.
* Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες.
* Κατά την διάρκεια της Α΄ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Aγιο Πνεύμα!
* Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας "Η Βίβλος", ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: "Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ".
* Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.
* Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.
* Με εξαίρεση τις σημαίες της Ελβετίας και του Βατικανού που είναι τετράγωνες, οι σημαίες όλων των άλλων χωρών είναι ορθογώνιες παραλληλόγραμμες.
* Με την ονομασία "Μάχη της Καμήλας" έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στην μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.
* Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...
* Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά την μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής. Η θνησιμότητα του "φορτίου" σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.
* Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο "Saturn 5" έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο.
* Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.
* Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.
* Μέχρι τον 14ο αιώνα, τα ρολόγια είχαν μόνο ωροδείκτη. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο αιώνες για να προστεθούν λεπτοδείκτες και δευτερολεπτοδείκτες!
* Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.
* Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.
* Μια έρευνα του "Κλαμπ Μεντ" έδειξε πως τα ζευγάρια που κάνουν δίαιτα κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τσακώνονται τρεις φορές συχνότερα, σε σχέση με αυτά που τρώνε κανονικά.
* Μια καρέκλα σε ένα γραφείο μετακινείτε περίπου 8 μίλια τον χρόνο.
* Μια κολομβιανή εταιρεία προφυλακτικών παρουσίασε, σχετικά πρόσφατα, το προφυλακτικό-εσώρουχο. Το εσώρουχο έχει μια λεπτή ρητινώδη μεμβράνη, η οποία επιμηκύνεται, σαν το συνηθισμένο προφυλακτικό.
* "Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)
* Μισό λίτρο μιας οποιασδήποτε cola περιέχει ποσότητα καφεΐνης ίση με αυτήν που περιέχει μια κούπα καφέ.
* Mόνο ένας στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 χρονών
* Ο Αλγερινός Μοχάμεντ Σαμίρ Φεράτ γλίτωσε τον θάνατο, όταν παραχώρησε τη θέση του σε κάποιον άλλον, στην πτήση προς τη Βοσνία, το 1996. Ωστόσο, ο Φεράτ σκοτώθηκε τον ίδιο χρόνο, όταν πετώντας από Νέα Υόρκη προς Παρίσι, κατέπεσε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.
* Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.
* Ο Βασιλιάς στις κούπες είναι ο μόνος χωρίς μουστάκι.
* Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στην Νότιο Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει.
* Ο δυνατότερος σεισμός που έχει καταγραφεί είναι έντασης 9,5 Ρίχτερ και συνέβη στη νότια Χιλή, το 1960. Τα παλιρροϊκά κύματα που σηκώθηκαν είχαν ύψος 10 μέτρα και κατέστρεψαν τα περισσότερα χωριά της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κύματα σκότωσαν 61 άτομα στη Χαβάη, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την εστία του σεισμού.
* Ο εθισμός στο τζόγο δύναται να εξελιχθεί σε ψυχοσωματικό σύνδρομο, τα συμπτώματα του οποίου δεν διαφέρουν από αυτά του εθισμού στην ηρωίνη: ταραχή, έντονοι πονοκέφαλοι, διάρροια και ρίγος.
* Ο Έλβις Πρίσλεϊ, στην προσπάθειά του να δείξει πολιτικοποιημένος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίξον στις 21 Δεκεμβρίου του 1970. Ο Πρίσλεϊ, αφού αγκάλιασε τον πρόεδρο, του χάρισε ένα όπλο λέγοντάς του πως τα τελευταία 10 χρόνια μελετάει την κουλτούρα των ναρκωτικών. Τότε, ο Νίξον του πρόσφερε το σήμα της Δίωξης Ναρκωτικών!
* Ο επιχειρηματίας Κορνέλιους Βάντερμπιλτ έπασχε από αϋπνίες. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί, εκτός κι αν κάθε πόδι του κρεβατιού του ήταν μέσα σ' ένα πιάτο με αλάτι! Πίστευε πως έτσι έδιωχνε τα κακά πνεύματα.
* Ο ισπανοαμερικανικός πόλεμος, το 1896, ήταν ο πρώτος που καταγράφηκε κινηματογραφικά. Παράλληλα, ήταν κι ο πρώτος που η εικόνα του έλεγε ψέματα, αφού το κινηματογραφικό συνεργείο γύρισε τις σκηνές της μάχης σ' ένα στούντιο στο Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α.
* O ισχυρότερος μυς στο ανθρώπινο σώμα είναι η γλώσσα.
* O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.
* Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.
* O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.
* Ο μόνος πρόεδρος των Η.Π.Α. που γεννήθηκε την 4η Ιουλίου (ημέρα της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών) είναι ο Κάλβιν Κούλιτζ (1872). Αντιθέτως, την ημέρα αυτή πέθαναν ο Τόμας Τζέφερσον (1826) και ο Τζέιμς Μονρόε (1831).
* Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο ζυγίζει 620 κιλά.
* Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός μέσα σ' ένα αεροπλάνο είναι από τις πτώσεις φορητών υπολογιστών (λάπτοπ) και χαρτοφυλάκων, αντικείμενα τα οποία βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια, πάνω απ' τα κεφάλια των επιβατών.
* Ο σερ Μάιλς Πάτριτζ έπαιξε με τον Ερρίκο τον Η΄ στα ζάρια τις καμπάνες της εκκλησίας του Αγ. Παύλου. Τελικά, κέρδισε ο πρώτος και πήρε το βραβείο του.
* Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!
* Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25/8/72.
* Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!
* Ο Τζ. Φ. Κένεντι (πρόεδρος των Η.Π.Α.) παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, μετά τη βύθιση του πλοίου που κυβερνούσε, από εμβολισμό εχθρικού σκάφους, στις 2 Αυγούστου του 1943.
* Ο Τρούμαν (πρόεδρος των Η.Π.Α.) είχε στείλει επιστολή εκφοβισμού σ' έναν κριτικό, ο οποίος δεν εκτιμούσε τις τραγουδιστικές ικανότητες της κυρίας Τρούμαν, απειλώντας τον πως... θα του έσπαγε την μύτη.
* Στη Ζιμπάμπουε ζει μια φυλή ιθαγενών , τα μέλη της οποίας έχουν μόνο 2 δάχτυλα σε κάθε τους πόδι.
* Στη Σκοτία, επί πολλά χρόνια, πίστευαν ότι το να περπατήσει κάποιος ανάμεσα σε δύο κοκκινομάλλικα κορίτσια είναι σημάδι πως η υγεία του θα βελτιωθεί πολύ σύντομα.
* Στην αιματηρή μάχη του Ρουρκ (1789), ένας ’γγλος στρατιώτης γλίτωσε από την μανία των Ζουλού, μπαίνοντας σε μια ντουλάπα! Οι ιθαγενείς, οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ τους ντουλάπα στη ζωή τους, πίστεψαν πως ήταν κάποιο είδος δέντρου και δεν ασχολήθηκαν μαζί της.
* Στην Ελλάδα υπάρχουν 39 ηφαίστεια, μεταξύ των οποίων αυτά της Σαντορίνης, της Μήλου, της Νισύρου και των Μεθάνων.
* Στην Ευρώπη αντιστοιχούν 24 δάσκαλοι όλων των βαθμίδων ανά 1.000 κατοίκους. Στη Νότια Ασία, η αντιστοιχία είναι 9 δάσκαλοι ανά 1.000 κατοίκους.
* Στην Ιαπωνία παράγουν τετράγωνα λεμόνια, είναι πιο εύκολο να συσκευαστούν.
* Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου (τέλη του '60), υπήρχαν 78.000 πυρηνικά όπλα ισχύος 12,5 δισεκατομμυρίων τόνων TNT. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε δυόμισι τόνους TNT ανά έναν κάτοικο του πλανήτη.
* Στην Ολυμπιάδα του Σεν Λούις (1904), το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ευρωπαίους κατέκτησε ο Έλληνας Περικλής Κακούσης, στην άρση βαρών.
* Στην "Τόρα", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι απαγορεύσεις!
* Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από την μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.
* Στις Η.Π.Α., η αεροπορική εταιρεία "Δέλτα" έχει τη μικρότερη συχνότητα ατυχημάτων, με 1 ατύχημα ανά 3,3 εκατ. πτήσεις. Αντιθέτως, η "TWA" και η "Αλάσκα" έχουν την μεγαλύτερη -1 ατύχημα ανά 1,3 εκατ. πτήσεις.
* Στις περισσότερες διαφημίσεις που έχουν εμφανιστεί ρολόγια χειρός, η ώρα δείχνει 10:10.
* Στο Λος ’ντζελες, το 1934, νικήτρια των 100 μ. αναδείχθηκε η Στέλλα Γουόλς, η οποία ζούσε στο Οχάιο, αλλά έτρεξε με τα χρώματα της γενέτειράς της Πολωνίας. Ύστερα από 48 χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι η Γουόλς ήταν άντρας!
* Στο Devon, Connecticut, είναι παράνομο να περπατάς ανάποδα μετά το ηλιοβασίλεμα.
* Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα που έγινε το 1969, το άγχος των γονέων κατά την διάρκεια της σύλληψης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Το παιδί παίρνει τα φύλο του γονέα με το λιγότερο άγχος.
* Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2000, στη Γροιλανδία, το 56% των αγοριών και το 45% των κοριτσιών -ηλικίας έως 15 ετών -καπνίζουν συστηματικά.
* Τα αμερικάνικα ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους πως δεν πρόκειται να παχύνουν σαλιώνοντας τα γραμματόσημα για να κολλήσουν, καθώς η ποσότητα της κόλας που περικλείεται σε κάθε γραμματόσημο, δεν ξεπερνά το ένα δέκατο της θερμίδας.
* Τα βρέφη έχουν τόσο πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης, όσο κανείς άλλος. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναγνωρίζουν την μαμά τους πρωτίστως από την οσμή της.
* Τα γνωστά σε όλους μας "νυχτικά" εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Έως τότε, οι άνθρωποι κοιμούνταν είτε γυμνοί είτε με τα ρούχα τους.
* Τα γουρούνια δε μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.
* Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Αμστερνταμ το 1700. Μέχρι τα μέσα του αιώνα, η μόδα είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου τα πολυτερέστερα καταστήματα πουλούσαν αρωματισμένα προφυλακτικά, σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια.
* Τα καβούρια περπατάνε στο πλάι, για να μην μπερδεύουν τα πόδια τους. ’λλωστε, τα τέσσερα ζευγάρια πόδια και οι δύο δαγκάνες τους, θα έκαναν ανυπόφορη οποιαδήποτε προσπάθεια να περπατήσουν στην ευθεία.
* Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο.
* Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γεννηθείς, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν
* Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: